Project PTO krijgt stagiaire

Hallo iedereen,

Even voorstellen: mijn naam is Dirk, ik ben geboren en getogen in Groningen stad en heb mijn studentenleven in Utrecht doorgebracht, waar mijn passie (naast gitaar spelen in mijn funky coverband Flexibel) voor GIS is ontstaan en doorgegroeid. Beginnend met een BSc Aardwetenschappen aan de UU en daaropvolgend de MSc GIMA, is een stage nu de laatste stap voor mijn afstuderen. Voor de zomer heb ik mijn scriptie onderzoek volbracht bij onderzoeksinstituut TNO in de context van het North Sea Energy program, getiteld: Network optimization in developing an offshore hydrogen pipeline infrastructure in the Dutch EEZ. Ik was dan ook erg enthousiast toen de kans om mijn afstudeerstage te volbrengen bij Sweco en H2GO zich voordeed en ik kan niet wachten om te beginnen!

Voor mijn stageproject zal ik een methode ontwikkelen om onder begeleiding van ruimtelijke data een nieuwe waterstof infrastructuur te plannen die aansluit op de backbone van Gasunie. Na eerst clusters van waterstof productie en consumptie in beeld te hebben gebracht, zijn omgevingsaspecten leidend en wordt met behulp van een eerder ontwikkelde tracé planner en multi-criteria analyse gewerkt naar een antwoord op de hoofdvraag: is er ruimte voor waterstof?

Heeft u vragen over mijn project, achtergrond of behoefte aan muzieksuggesties, neem vooral contact met me op!

Met groet,
Dirk Boerhout

(Gepubliceerd op 9 september 2021)