Groene waterstofproductie voor Stad Aardgasvrij

Project Stad Aardgasvrij maakt mooie stappen richting de realisatie van een aardgasvrije wijk in Stad aan ’t Haringvliet.

In Stad aan ’t Haringvliet wordt gewerkt aan waterstof in gebouwde omgeving, als alternatieve oplossing voor een gasaansluiting. In onderstaand filmpje gaan Richard van As-Jacobsson (projectleider Stad Aardgasvrij) en Tonnie van Peperstraten (agrarisch ondernemer & Greenpoint) in op de samenwerking en hoe groene waterstof geproduceerd kan worden op Goeree Overflakkee.

Voor de beoogde groene waterstofproductie worden zon en wind ingezet. 5200 zonnepanelen op het dak van het akkerbouwbedrijf kunnen via elektrolyzers voorzien in 10-15% van de benodigde waterstofproductie. Het overige deel van de energie voor de waterstofproductie komt van bestaande windmolenparken. Om te kunnen voldoen aan de waterstofvraag van Stad aan ’t Haringvliet is er elektrolyse capaciteit nodig die ongeveer 6 zeecontainers aan ruimte in beslag neemt. De geproduceerde waterstof wordt niet alleen ingezet voor de woningen in Stad aan ’t Haringvliet, maar ook voor mobiliteit bij tankstation Greenpoint.