Regionaal kenniscentrum voor de waterstofmaakindustrie 


H2makers initiatiefnemers (Foto: www.innovationquarter.nl)

Op de World Hydrogen Summit is het regionale kenniscentrum H2Makers officieel gelanceerd. Het kenniscentrum is opzet door Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam, waarbij InnovationQuarter heeft ondersteunt.

Het doel van H2Makers is het versnellen van de transitie naar de waterstofmarkt langs de gehele waardeketen: van elektrolyse, opslag en transport tot toepassing in industrie, mobiliteit (weg, lucht, maritiem) en andere toepassingen.

H2Makers is een plek waar de maakindustrie in regio Zuid-Holland terecht kan met vragen over waterstof en waar men terecht kan voor ondersteuning, kennis, relevante samenwerkings- en onderzoekspartners en voor pilots en testmogelijkheden.

Gedeputeerde Meindert Stolk (provincie Zuid-Holland) en wethouder Robert Simons (gemeente Rotterdam) over het kenniscentrum:

“Nederland heeft de potentie om een wereldspeler in groene waterstof te worden en hiervoor een innovatieve en duurzame maakindustrie op te bouwen.

“Alleen al in Zuid-Holland zijn meer dan 200 maakbedrijven bezig met waterstof-gerelateerde innovaties. Deze potentie willen wij verzilveren met H2Makers: een expertisecentrum dat ondernemers ondersteunt om innovaties te testen en naar de markt te brengen en dat onderwijs rond waterstofontwikkelingen helpt om nog beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt.”


Lees het persbericht