Waterstoftanklocatie eind van 2023 geopend

Eind 2023 kan er bij het tankstation van Greenpoint waterstof worden getankt. De waterstof zal in de eerste maanden met tube trailers worden aangeleverd. Daarna wordt de overstap gemaakt naar groene waterstof geproduceerd op het tankstation.

In 2024 zal er elektrolysecapaciteit worden geplaatst van 2 MW op het tankstation. Met de elektrolyser zal groene waterstof worden geproduceerd. Deze waterstof wordt o.a. ingezet om zwaar vrachtvervoer en andere zware toepassingen – met 350 en 700 bar vuldruk – te voorzien van groene brandstof. 

De waterstof wordt geproduceerd met elektriciteit van lokale zonne-energie en het water dat nodig is voor de waterstofproductie wordt betrokken van de naastgelegen bewaarschuur. Hier wordt regen en condenswater wordt opgevangen dat wordt ingezet elektrolyseproces.

Het waterstof tankstation in Oude-Tonge wordt toegevoegd aan het groeiende netwerk van waterstoftankstations in Nederland. Inmiddels zijn er circa 25 operationele waterstoftankstations. Een geheel overzicht is in te zien via: Overzicht Waterstoftankstations H2BeNeLux (waterstofnet.eu)