Hylife bouwt testopstelling van Innovahub

OM HUISHOUDENS TE VOORZIEN VOOR DUURZAME WARMTE, KOUDE EN ELEKTRICITEIT

Binnen een van de H2GO projecten wordt de Innovahub ontwikkeld waarmee energie o.a. kan worden opgeslagen in waterstof. Met een groeiende afhankelijkheid van periodieke energiebronnen zoals zon en wind energie, is waterstof een belangrijke oplossing voor de opslag van energie.

Hylife Innovations, gevestigd op Goeree-Overflakkee, werkt aan de verduurzaming van het energiesysteem in de gebouwde omgeving. Samen met partners wordt een slimme energiebuffer voor woonwijken ontwikkeld: Innovahub. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de marktintroductie van H2ydroGEM, een emissieloze waterstofketel voor individuele woningen. In 2022 is Hylife begonnen met de bouw van de testopstelling van Innovahub in Veldhoven.  

Innovahub zorgt ervoor dat aangesloten huishoudens op een duurzame manier hun warmte, koude en elektriciteit kunnen afnemen. In dit proces is een sleutelrol weggelegd voor het geavanceerde Energy Management System van Hylife. Zo heeft Innovahub de potentie om complete woonwijken te balanceren op het gebied van energieproductie en energieverbruik: overdag en ’s nachts, heel het jaar door.

Kijk voor meer informatie op www.hylifeinnovations.nl